NAUSICA MASÓ i RIBERA, nascuda a Girona el 1965, comença el seu trajecte artístic l'any 1983 realitzant, durant dos estius consecutius, cursos de ceràmica a La Bisbal d'Empordà. De l'any 1984 al 1987 s'inicia en la pintura a l'Estudi d'Art del pintor gironí Domènec Fita. Al mateix temps continúa amb la ceràmica i s'endinsa en l'art de l'escultura al Centre Cultural de la Mercè de Girona. Més tard cursa estudis d'Arts i Oficis a l'Escola d'Olot (1988-89) i a l'Escola Llotja de Barcelona (1989-95), on es gradua amb diploma honorífic en l'especialitat d'esmalts al foc (1992) i en la de joieria (1995).

Ha participat en diverses exposicions col·lectives, com la d'esmalts Llotja 90 a A Coruña, la del Premi Emison d'Esmalts al Centre Permanent d'Artesania de Barcelona (1991), la del Desè Aniversari de CIDAE al California Museum de San Francisco, EUA (1993) i la de Barnajoia  de Barcelona (1995).

L'any 1994 va ser seleccionada amb una beca pel V Seminario de Joyeria del concurs Diamantes Hoy de De Beers, patrocinada pel joier barceloní Aureli Bisbe. El mateix any va obtenir un guardó en el Concurs de Disseny de Joies convocat per l'Associació de Gemmologia de Barcelona.

L'any 1997 va prendre part en l'Exposició de Joies de la Fira Mundial de Basel (Suïssa), on va ocupar l'estand Design From Spain amb cinc dissenyadors més de l'Estat Español.

L'any 2000 va exposar les seves joies a l'Espai Sala d'Exposicions del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Demarcació de Girona. I el desembre del mateix any inaugurà el seu propi taller-botiga de cara al públic a Girona on treballa especialitzant-se en la creació de joies úniques i personalitzades.

El març de l'any 2007 participa dins el programa de l'Any Masó amb l'exposició De Masó a Masó al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Demarcació de Girona, on presenta una col·lecció de joies úniques inspirades en l'obra del seu avi,  l'arquitecte noucentista Rafael Masó i Valentí. 

El setembre del mateix any 2007 participa a l'exposició col·lectiva internacional Éclats d'Email a la Maison du Limousin de París on mostra joies esmaltades. Aquesta exposició es trasllada més tard, a l'octubre, a la Maison de l'Email de Limoges.

Part de la seva obra ha estat publicada a: 10 Anys d'Estudi d'Art, editat per la Caixa de Girona; Guia-Inventari del Patrimoni Municipal d'Art, editat per l'Ajuntament de Girona; I·lustració de l'article Ninfas y Dioses al núm. 9 de la revista Dea Acqua creada per Extensión Grupo BBDO i editada per Font Vella, S.A.; Núm. 4 de la Revista Duplex-Press (Informatiu Periòdic del Sector Joier i Rellotger); Núm. 109, 111 i 113 de la Revista de Joieria Arte y Joya; Catàleg de Joies del V Seminario Diamantes Hoy, 1995; Catàleg de joies Eurodesign Basel-97 Halls 300&302, editat per la Revista Arte y Joya; Núm. 24, 25 de la Revista Gold&Time; Swis Watch and Jewelry Journal - International Edition, de JSH 1997; 30 Anys d'Esmalt a la Llotja, editat per Llotja Departament d'Esmalt, 2000; Il·lustracions de l'article Els Nostres Clàssics de Mariàngela Vilallonga al núm. 211 de la Revista de Girona; Catàleg de l'Exposició Éclats d'Email, editat per la Maison de l'Email,  Limoges 2007.